A Tokfélék bemutatása

Többnyire nem kedvtelésből tartják ezeket a halakat, hanem étkezésre. Ugyanis nem szálkás a húsuk és az ikrája a közismert kaviár. Ez az egyik legrégebbi halfaj amely hozzávetőlegesen 200 millió évre tekinthető vissza a kialakulásuk. Csak haladó/nagy tavasok számára ajánlott hal!.

Fajtái

A tenyészetünkben elérhető arany kecsege, szibériai tok, gyémánt tok és lapát orrú tok is.

Tartása

Minimum 10.000 liter víztől érdemes tartani, ebben az esetben is csak azokban a tavakban marad meg ami nem tud túlzottan felmelegedni. Nekik minimum 1,5 méteres mélységre van szükségük, ugyanis egyáltalán nem bírják a meleg vizet.

Érdemes észben tartani, hogy ezek a halak még télen is a jég alatt is vesznek magukhoz táplálékot amíg a többi hal általában elvermel. Csak merülő magas fehérjetartalmú táppal érdemes etetni.