Érdeklődjön telefonon: 06-70-208-98-57

Aranyhal

Aranyhal eredete

Az aranyhal a legrégebben kitenyésztett halak közé sorolható. Különféle szín és formájú halakat eredetileg aranykárászból tenyésztették ki. 11.században Kínában jelent meg először étkezési célra, majd a legszebb példányokat tovább szaporították. Ennek eredményeként sokféle színű és formájú változatokat hoztak létre.

Aranyhal fajtái

A nálunk kapható aranyhalak mind saját tenyésztésűek. Az akváriumokban és a kerti tavakban egyaránt közkedvelt fajták az osztott farkú (fátyolfarkú) orandák és riukin változatok. Valamint a teleszkópszemű, pirossapkás, gombafejű fajták.

Aranyhal tartása

Az aranyhal mindenevő, hidegvízi hal. Mivel kárászféle, ezért igénytelenebb,mint a Koi. Így egyszerűbb a tartása. Viszonylag gyorsan nőnek, ezért a nagyobb példányokat az akváriumból a kerti tóban tovább nevelhetjük. Nyugodt, békés természetűek. Jól együtt tartható más tavi halakkal (például a Koi-val is)- Mindenevő, szereti a  különféle haltápokat és az élő eleséget egyaránt. Az  úszó (lebegő) tápok etetésénél kíválóan szemügyre vehetjük kedvenceinket.

Aranyhalainkról a képeket itt tekintheti meg

 

Aranyhal videók

Elérhetőség - Contact:
email:
koifish@koifish.hu
mobil: 06-70-208-98-57

Személyes átvétel:
2030 Érd, Cinke utca 27.

Colorfish Hungary Kft. - Díszhal Kereskedés és Nagyker | Minden jog fenntartva ©